Style Switcher

Predefined Colors

REVOLUSI DROPSHIPPING SHOPIEVO 2.0 – POW DUIT MAT SALEH!!

REVOLUSI DROPSHIPPING SHOPIEVO 2.0 - POW DUIT MAT SALEH!

Menerusinya, telah ramai yang berjaya membuka kedai online pada peringkat antarabangsa dan menjana keuntungan dalam USD (US Dollar).

Mereka yang zero experience juga telah berjaya untuk bersaing sengit dengan “jerung-jerung” e-commerce antarabangsa.

Ada yang baru tarik 10 visitors dah terus dapat 1st sale.

 

Nak yang lagi ganas? Ada yang tak run ads dah dapat sale. (Yang ni sebab memang murah rezeki kot)

Menarik kan Shopievo 2.0 ni?

Jadi….apa sebenarnya Shopievo 2.0 ni?

Shopievo 2.0 merupakan sebuah panduan digital untuk anda menghasilkan kedai e-commerce dan memasarkan ke peringkat antarabangsa dan juga tempatan (local).

Kedai e-commerce ni merupakan kedai online yang didalam kes ini, anda buka dengan menggunakan platform easystore.

Apa yang anda akan lakukan adalah dropshipping, dimana anda akan mempromosikan barang orang lain dan menjualnya tanpa perlu anda simpan stok dan juga pos barang. Semua benda setel online jer. 😉 

 

Market disasarkan di pasaran luar negara iaitu pasaran mat-mat saleh terutamanya pasaran US tidak terkecuali termasuk juga pasaran di Malaysia (tempatan).

Dan untuk makluman anda, teknik pemasaran yang digunakan adalah dengan menggunakan Facebook Ads.

 

 

Alamakkk…

Kena buat FB Ads ke?

Relax…

Dalam Shopievo 2.0 ni, anda akan belajar dari Basic sampai Advance punya level FB Ads.

Sekejap jer anda dah boleh sembang macam anda ni sifu dalam FB Ads… (jangan buat camtu. poyoo)

..dan anda dah tak perlu ke kelas atau seminar-seminar berbayar tak kisah la yang mahal, murah atau percuma. Ini serius.. sebab apa yang diorang ajar tahap gaban punya power.. Sekali lagi, ini adalah serius..  😉

Bukan setakat sembang jer power, InsyaAllah.. anda sendiri memang akan jadi power dalam FB Ads selepas anda mengikuti panduan yang diberikan didalam Shopievo 2.0 ini, dengan syarat ambil tindakan!

Kenapa anda perlukan kedai e-commerce?

Pasti ada yang pertikaikan kenapa? Benda biasa tu. Kadang-kadang bukannya pertikai, tapi tertanya-tanya. Takper.

Saya boleh jer nak beritahu anda kenapa.

Antara kelebihan kedai e-commerce untuk bisnes anda adalah…

 

  1. Sistem pembayaran adalah secara online
  2. Anda dah tak perlu melayan pelanggan dan reply whatsapps, pm satu-satu serta anda dah tak perlu susah-susah nak close sale.
  3. Anda boleh jadikannya 100% autopilot
  4. Anda boleh run bisnes anda 24 jam
  5. Anda tidak perlukan team yang besar untuk menguruskannya

Setiap benda pastinya ada kelebihan dan kekurangannya.

 

Jadi, kekurangan yang ada untuk kedai e-commerce adalah…

 

  1. Modal permulaan untuk anda mengupah Boleh cecah ribuan ringgit.
  2. Untuk anda buat sendiri pula, anda perlukan pengetahuan dan kemahiran teknikal yang akan mengambil masa anda untuk anda kuasainya.

Tapi...

Dengan menggunakan platform easystore, segala kekurangan untuk anda miliki sebuah kedai e-commerce akan dapat diatasi.

 

Easystore menawarkan sistem kedai e-commerce mereka sendiri di mana anda akan mendapat ready made template kedai e-commerce.

Ia sama seperti anda menyewa kedai tersebut dari mereka.

 

Secara peribadi, saya merasakan konsep sewaan sebegini lebih mudah dan economic kerana anda boleh bermula dengan akaun trial dahulu.

Jika anda merasakan ia berpotensi, anda boleh meneruskannya dan begitulah sebaliknya.

Berbanding dengan anda keluarkan ribuan ringgit sekaligus dan berakhir tanpa keuntungan.

 

Anda sepatutnya dah mula untuk mengorak langkah kehadapan dengan lebih agresif tapi bergaya. 🙂

Caranya dengan menaik taraf bisnes anda kepada kedai e-commerce pula.

Urusan dan pengurusan bisnes anda akan menjadi lebih mudah, ringkas dan juga di hujung jari anda sahaja.

Anda juga tidak perlu mengupah ramai orang atau tidak perlu langsung staf untuk menguruskan bisnes anda ini sebabnya dengan mengunakan kedai e-commerce, anda dah tak perlu dah reply whatsapps dan pm di FB.

Anda juga dah tak perlu susah-susah isi borang untuk pos dan anda juga tidak perlu mengambil risiko untuk membeli dan menyimpan stok dan kemudiannya menanggung kerugian apabila stok tidak berjaya dihabiskan.

 

Untuk memudahkan anda menilai sendiri Shopievo 2.0 ini, saya akan bahagikan ia kepada pros dan juga cons.

Menerusi dua benda ini, anda boleh pertimbangkan samada ia berbaloi ataupun tidak. 🙂

 

Pros - Kenapa anda patut milikinya.

Saya hanya highlight kualiti luarbiasa yang ada padanya sahaja. Antara “pros” Shopievo 2.0 adalah:

  1. Satu-satunya video tutorial Easystore dalam Bahasa Melayu
  2. Terdapat lebih dari 50 video tutorial daripada mula sehinggalah anda membuat jualan
  3. Purata durasi setiap video adalah 30 minit ke 2 jam
  4. Panduan lengkap dari A-Z
  5. Dah banyak proven results (testimoni dan feedbacks)
  6. Group support A++ – Anda tanya dan anda akan dapat jawapan sesegera yang mungkin
  7. Cara buat FB Ads yang sangat-sangat mudah dipelajari dan berkesan

 

 

Dan lagi.. Apa yang Pros

 

Antara prinsip ‘kekuatan‘ panduan ini juga adalah seperti berikut ..

1. Anda DIAJAR Pilih produk yang ada “permintaan" bukan agak-agak, bukan semberono dan bukan syok sendiri.

So diorang akan sentiasa “spy" produk apa yang tengah HOT, Tengah Trending menggunakan SKILL power camna nak cari produk macamni.

2. Anda ditunjukkan LUBUK MURAH!.. ingat senang ke nak dedah supplier.. periuk nasi tu.. tapi semua akan dilondehkan dan di share..

3. MARKUP harga TERBAIK! Anda dahla dapat lubuk produk murah, dapat lagi markup 4-5 kali gandaaaa murahhhh.. Wow!

Memang income giler kentang laaa.. senang nak sustain.

4. PROMOSI kaw2 KASI LETUP! Bisnes dropship kena power BAB promosi. bab pengiklanan.. Kalau iklan dan promosi tak power memang tak jalan…

Melalui panduan ini anda dapat belajar FB ADS tahap power nak mampusss..

Untuk makluman anda lagi, Diorang ni memang hardcore player dengan FB Ads, dari sekecik-kecik anak, sampailah ke besar-besar perihal iklan facebook ads ni diaorang dah master habis…

Skill diaorang ni, Anda kena ciplak habis-habisan. Lebih power dari sifu yang acah2 sifu konon sangat tu.

5. Jaga PANTANG LARANG! Haha…ada pantang larang tau..

Pantang bab-bab closing wassap, balas-balas pm, merayu domba dekat pelanggan.Diaorang memang tak main langsung teknik camni.

Buang masa, buang tenaga dan susah nak grow.

Order pun berterabur, serabut nak follow up bagai..

Diorang semua main automate !

 

Cons - Kenapa anda patut berfikir panjang

Sama seperti bahagian “pros” tadi, saya hanya akan sentuh “cons” yang saya rasa benar-benar akan memberi kesan kepada keseluruhan keberkesanan Shopievo 2.0 ini. Antaranya:

 

  1. Harganya yang agak mahal (RM997)
  2. Kos lagi untuk buat FB Ads
  3. Bagi mereka yang dah ada pengalaman dengan e-commerce, pasti akan rasa sedikit bosan bila terpaksa belajar dan dengar balik basics dahulu
  4. Banyak video. Jadi anda kena peruntukkan masa, internet kena laju atau kuota kena banyak untuk anda habiskan kesemua video tutorial ni

 

Tapi.. Kalau anda betul-betul dah kaji pasal benda ni dan anda dah cuba semua tutorial free dan berbayar yang ada, tak kisah la yang BM atau BI, anda pastinya akan menyesal kalau anda tak cuba Shopievo ni lagi.

 

Sebabnya?

 

Jujur saya cakap, untuk tutorial yang anda boleh beli pada harga murah kebiasaannya ada ciri-ciri macam ni:

 

  1. Cover basics jer
  2. Benda yang anda dah tahu
  3. Tak lengkap
  4. Ada banyak siri. Kadang-kadang bukan satu dua siri jer
  5. Ada upsell benda lain
  6. Ada jugak yang anda rasa macam sampah!

Berbaloi ke tak?

Sebab tu saya kata yang Shopievo ni adalah suatu pembelian yang sangat berbaloi.

Ini merupakan antara panduan pertama di Malaysia yang akan mendedahkan kesemua rahsia bisnes yang dilakukan tanpa ada sembunyikan apa-apa dan memang berniat untuk membantu lebih ramai orang untuk berjaya.

Kesimpulannya, harga yang anda bayar untuk Shopievo 2.0 adalah dibawah harga sebenar.

Jika anda mendapatkan online course mat saleh untuk apa-apa program bisnes online, (saya jadikan yang mereka sebagai contoh kerana mat saleh ni banyak yang dedahkan semua terus)

Anda takkan berjaya dapat di bawah harga RM1000, paling kurang mat-mat saleh ni akan caj anda USD1500 (dah sekitar RM6000!!)

…Ada juga masalah, antaranya masalah seperti accent mereka yang agak sukar difahami dan kesukaran untuk mendapatkan support.

.

.

.

Shopievo 2.0 …

Ia merupakan antara panduan daripada anak tempatan yang saya rasakan kualitinya setanding dengan panduan antarabangsa.

Jangan salah faham pulak ye.

 

Saya tak bermaksud semua panduan yang dikeluarkan oleh anak Malaysia ni teruk cuma kebanyakannya terlalu money-oriented (banyak agenda nak peras duit jer) dan bukan semua yang luar negara tu bagus (Nak tahu? mat saleh lagi ramai scammers). hoho

 

 

pilihan?

Okay itu dulu buat masa ini, maybe akan sambung ke post lain pula nanti.. tengok lah macamana..

Akhir kata,

…. terpulang pada anda untuk memiliki atau terus ketinggalan.

Sekiranya berminat just klik butang dibawah …

Buat Jualan 5 hingga 7 Angka Setahun

Nak Bayar Separuh Harga?

Nak bayar harga separuh?  2 kali bayar … Klik butang dibawah …..

Butang Untuk Anda Bayar Separuh Harga!

Baca jugak yang ini.....

Minda Bisnes : 1 Juta Idea Perniagaan Dari Rumah Yang Anda Boleh Cuba

Read more

1 Cara Rakyat Malaysia Ini Boleh Menjana Usd TANPA ke USA

Read more

Rahsia Income Affiliate Review

Read more

1 Teknik Cari Duit Tambahan Di Internet Yang Perlu Anda Tahu

Read more

Mahu Buat Duit Dengan Menulis?

Read more

Posted in Minda BisnesTagged , , , , , , , , , , ,

Post a Comment