Style Switcher

Predefined Colors

Maksud Dropship Dan Kaedah Perlaksanaan Yang Anda Patut Lakukan

Maksud Dropship Dan Kaedah Perlaksanaan Yang Anda Patut Lakukan

Jika anda mencari sebuah bentuk perniagaan yang boleh anda usahakan dengan modal yang rendah, risiko yang rendah tetapi mempunyai potensi keuntungan yang besar dan lumayan, anda mungkin boleh mencuba untuk menjalankan bisnes dropship.

Di Malaysia, dropship menjadi antara bentuk bisnes yang paling mendapat perhatian dan dijalankan oleh kebanyakan mereka yang ingin menambah pendapatan.

Maksud dropship dan apa sebenarnya dropship ni?

Maksud dropship secara ringkasnya merupakan sebuah bentuk perniagaan yang sangat “simple” dimana anda tidak perlu menyimpan stok dan melakukan penghantaran.

Mereka yang menjalankan bisnes ini dikenali sebagai “dropshipper”.

Tugas utama “dropshipper” adalah melakukan promosi untuk produk pilihan mereka melalui berbagai medium. Ramai yang menggunakan medium sosial media untuk melakukan pemasaran dan mereka akan menguruskan hal-hal yang berkaitan dengan “pm” prospek (bakal pelanggan), close sale, dan menghantar butiran pelanggan yang telah melakukan pembayaran kepada supplier.

Setakat itu sahaja yang perlu dilakukan oleh seorang “dropshipper” dan kerana itulah bisnes dropship menjadi pilihan utama di Malaysia.

Bunyinya agak senang, tetapi anda perlu mempunyai ilmu untuk memastikan bisnes ini berjalan dengan lancar.

Jika anda masih baru dalam dunia pernigaan dan tidak ingin melakukan terlalu banyak kesilapan serta ingin mendapatkan tunjuk ajar daripada mereka yang pakar, anda boleh mendapatkan tutorial menerusi Shopievo 2.0.

———————————————————————————————-
Dapatkan Panduan Shopievo Disini : https://ohpixels.com/shopie
———————————————————————————————-

Sedikit review Shopievo 2.0

Sejak pelancarannya, Shopievo telah terbukti berjaya dalam membantu mereka yang ingin berjaya dalam bisnes dropship dengan menawarkan tutorial secara details yang sangat-sangat berguna dan walaupun anda seorang newbie dalam dunia perniagaan sekalipun, anda akan bersetuju untuk mengatakan bahawa bisnes dropship ini tersangat lah mudah.

Yang lebih menariknya, Shopievo 2.0 fokus untuk memaksimumkan keuntungan anda dengan menjalankan perniagan menerusi platform Shopify yang memberikan anda keuntungan dalam USD.

Memang masyuk!!!

Untuk memudahkan lagi review Shopievo 2.0 ini, adalah lebih baik jika ia dilakukan dalam bentuk pros dan cons supaya anda dapat memahami secara ringkas terlebih dahulu mengenainya.

Bagi pros yang dapat disimpulkan hasil daripada “feedback” mereka yang telah mendapatkan Shopievo 2.0 adalah:

► Satu-satunya video tutorial Shopify dalam Bahasa Melayu. Susah sebenarnya untuk anda mendapatkan video tutorial bisnes dropship dalam Bahasa Melayu.

Bukanlah bermaksud kami tidak percaya dengan penguasaan Bahasa Inggeris anda tetapi anda harus tahu bahawa kebanyakan mat saleh yang memberikan tutorial berkaitan dropship dalam Bahasa Inggeris menggunakan accent yang sangat pekat serta laju.

Anda hanya akan membuang masa untuk mengulangnya berulangkali sebelum anda dapat betul-betul memahami apa yang hendak disampaikan

►  Terdapat lebih dari 50 video tutorial daripada mula sehinggalah anda membuat jualan. Walaupun jumlah videonya agak banyak, ia adalah lebih baik berbanding dengan mengumpulkan kesemuanya dalam satu video panjang yang lagi menyukarkan anda untuk memilih topik yang anda kurang power.

► Purata durasi setiap video adalah 30 minit ke 2 jam. Maksudnya disini, didalam setiap video, setiap perkongsian dilakukan dengan sangat terperinci.

► Panduan lengkap dari A-Z.

► Dah banyak proven results (testimoni dan feedbacks)

► Group support A++ – Anda tanya dan anda akan dapat jawapan sesegera yang mungkin.

Cara buat FB Ads yang sangat-sangat mudah dipelajari dan berkesan. Jika anda mengambil keputusan untuk mempelajari dan memahami FB Ads dengan sendiri, anda akan mengambil masa yang tersangat panjang untuk membiasakan diri anda dengan algorithm FB Ads dan yang sedihnya, belum sempat anda betul-betul menguasainya, Facebook akan menukar algorithm tersebut.

———————————————————————————————-
Dapatkan Panduan Shopievo Disini : https://ohpixels.com/shopie
———————————————————————————————-

Cons - Kenapa anda patut berfikir panjang

Sama seperti bahagian “pros” tadi, saya hanya akan sentuh “cons” yang saya rasa benar-benar akan memberi kesan kepada keseluruhan keberkesanan Shopievo 2.0 ini. Antaranya:

► Harganya yang agak mahal (RM1000). Terlalu besar untuk anda yang sedang dalam kekangan modal permulaan untuk memulakan bisnes.

► Kos lagi untuk buat FB Ads. Kos untuk melakukan pemasaran FB agak tinggi sebenarnya. Tambah pula kalau anda ada melakukan kesilapan ketika setting target audience

► Bagi mereka yang dah ada pengalaman dengan e-commerce, pasti akan rasa sedikit bosan bila terpaksa belajar dan dengar balik basics dahulu

► Banyak video. Jadi anda kena peruntukkan masa, internet kena laju atau kuota kena banyak untuk anda habiskan kesemua video tutorial ni

Bagaimana?

Anda sudah faham apa maksud dropship yang sebenarnya dan sudah mendapat idea mengenai Shopievo 2.0 berdasarkan review Shopievo 2.0 yang diberikan?

Sebenarnya, terpulang pada anda bagaimana untuk anda memulakan bisnes dropship anda. Anda boleh memilih untuk memasarkan produk anda dengan melakukan promosi menerusi media sosial anda terlebih dahulu atau anda juga boleh terus mengambil langkah bijak dengan mendapatkan Shopievo 2.0 bagi mengelakkan anda daripada melakukan kesilapan besar dalam permulaan perniagaan anda.

———————————————————————————————-
Dapatkan Panduan Shopievo Disini : https://ohpixels.com/shopie
———————————————————————————————-

Baca lagi..

Minda Bisnes : 1 Juta Idea Perniagaan Dari Rumah Yang Anda Boleh Cuba

Read more

1 Cara Rakyat Malaysia Ini Boleh Menjana Usd TANPA ke USA

Read more

Rahsia Income Affiliate Review

Read more

1 Teknik Cari Duit Tambahan Di Internet Yang Perlu Anda Tahu

Read more

Mahu Buat Duit Dengan Menulis?

Read more
Posted in Minda BisnesTagged , , , , , , , , , ,

Post a Comment