Style Switcher

Predefined Colors

1 Teknik Cari Duit Tambahan Di Internet Yang Perlu Anda Tahu

1 Teknik Cari Duit Tambahan Di Internet Yang Perlu Anda Tahu

Tidak dapat dinafikan bahawa internet merupakan antara medium terbaik yang boleh digunakan untuk anda mencari duit tambahan bagi menampung kelangsungan hidup. Ada yang pada mulanya menjadikan internet sebagai medium untuk menjana pendapatan sampingan namun kemudiannya bertukar dengan menjadikan internet sebagai sumber pencarian rezeki utama mereka. Ada banyak cara untuk anda cari duit tambahan menerusi internet. Tidak kira cara yang mana, sudah ada ramai yang berjaya dengannya.

Apa yang anda harus lakukan adalah mengenalpasti cara mana yang paling sesuai untuk anda.

Dalam artikel kali ini, kami akan berkongsi 1 teknik buat duit online menerusi satu platform luar biasa iaitu Flippa.com.

Flippa.com? Apa tu?

Jika anda merupakan seorang yang mempunyai kemahiran dalam bidang rekabentuk website, Flippa.com merupakan antara tempat terbaik untuk anda mendapatkan wang.

Wang yang anda dapat adalah dalam USD. Bila ditukarkan kepada Ringgit Malaysia, anda boleh bayangkan sendiri berapa yang akan anda peroleh untuk setiap keuntungan yang anda jana. Flippa.com merupakan satu website dimana proses jual beli website dijalankan.

Anda boleh menjual website kepunyaan anda atau membeli website yang dijual orang lain.

Anda boleh menjual website sedia ada atau anda juga boleh membina website baru untuk dijual di Flippa.com ini. Apa yang penting adalah website tersebut haruslah dalam bahasa Inggeris.

Ia juga harus mempunyai bukti trafik yang tinggi atau telah menjana pendapatan jika ia merupakan website yang sedia ada dan bagi website yang baru, ia haruslah mempunyai plan bisnes yang mantap yang boleh meyakinkan pembeli bahawa ia mampu menjana pendapatan dan keuntungan yang lumayan.

Macam mana proses dia?

Proses untuk melayakkan anda menjalankan urus niaga di Flippa.com bagi jualan website yang baru dibuat adalah seperti berikut :

Buka Akaun Asas

Buka Akaun Paypal

  1. Untuk urusan yang melibatkan wang anda digalakkan untuk mempunyai akaun paypal terlebih dahulu
  2. Akaun Godaddy, akaun ini adalah penting untuk anda membeli domain (nama website)
  3. Akaun Flippa.com. Anda perlukannya untuk urusan anda di Flippa.com nanti

 

Buat Bisnes Plan Website Anda Terlebih Dahulu

Untuk meyakinkan bakal pembeli anda. Anda juga akan memerlukannya dibahagian salesletter anda nanti.

  1. Beli domain, Domain atau nama website seperti youtube.com, abc.net, seoservice.online dan sebagainya diperlukan untuk anda mula membina website.
  2. Pilih domain yang bersesuaian dengan niche (jenis website anda: servis atau sebagainya) yang anda pilih.
  3. Langgan HostingPemilihan hosting adalah penting kerana ada beberapa hosting yang sangat cerewet dan sensitif dan akan asyik block website anda disebabkan oleh malware dan sebagainya. Anda juga memerlukan hosting yang laju supaya bakal pelanggan anda dapat load website anda sesegera yang mungkin. Ohpixels mencadangkan anda melanggan A2Hosting
  4. Bina WebsiteCara paling mudah adalah anda menggunakan premium themes yang banyak terdapat di pasaran. Buat satu website yang baru dahulu kemudian buat backup dan nanti anda restore jer untuk jualan anda yang seterusnya. 
  5. Start Listing di Flippa.com. Listing ni sama macam anda mempromosikan website anda untuk dijual di Flippa.com. Disini anda perlu mengisi salesletter iaitu ayat iklan atau ayat jualan anda untuk menarik pembeli. Anda akan dikenakan caj untuk setiap listing yang anda lakukan

Kalau berjaya jual website….

Setelah website anda berjaya dijual, anda akan dikenakan caj sebanyak beberapa peratus oleh Flippa.com.

Jangan risau, tak banyak pun yang dicaj. Anda boleh buat untung lebih daripada tu sebenarnya.

Apa yang perlu anda fikirkan dan sentiasa ingat adalah, bila anda membina website tersebut, anda perlu pastikan plan bisnes anda untuk website tersebut bukan plan yang main-main dan biasa-biasa.

Jika anda sendiri yang run website yang menggunakan teknik plan bisnes tersebut. InsyaAllah..anda sendiri mampu untuk menjana keuntungan lumayan.

Anda perlu FOKUS, kerana ia memerlukan masa yang lama dan modal yang lebih untuk menaikkan ranking website tersebut dan sebagainya. Kiranya anda seperti menjual sistem kepada orang lain bersama-sama dengan website.

Kaedah Yang Terbukti Berkesan Dimana Anda Hanya Perlu Tiruvasi Sahaja

Terdapat satu panduan buat duit melalui flippa yang boleh anda belajar dan copy-paste strateginya. 

Kaedah yang telah terbukti berkesan dimana anda mampu menjana RM450 ke RM1200 setiap hari melalui flippa.

Panduan adalah dalam bentuk pdf (lebih 100 halaman panjang) dan disertakan juga video langkah demi langkah supaya anda lebih faham dan jelas.

Apa Yang ADA Dalam Panduan Flippa Tersebut?

Apa yang ada dalam panduan flippa tersebut. Yang pertamanya adalah..

  • Panduan keseluruhan( Complete Course) dalam bentuk PDF.
  • Access ke facebook grop panduan flippa, Sekiranya terdapat kemusykilan terus anda boleh bersoal jawab di dalam grop
  • Software untuk anda cari produk ‘HOT’
  • Modul -Modul pilihan.

Apakah Modul-Modul pilihan tersebut?

Antara modul pilihan tersebut antaranya adalah ..

  1. Niche dan produk research
  2. Pembelian Domain
  3. Pembinaan website dan store
  4. Pembinaan store
  5. Produk (Adding)
  6. Page website
  7. Theme Site
  8. Flippa listing
  9. Flippa Auction
  10. Store Transfer
  11. Bonus-bonus pilihan

 

Untuk maklumat lebih lanjut anda boleh klik/picit butang oren dibawah … :

Panduan Buat Duit Online Dengan Flippa

Baca Lagi Artikel Dibawah Ini

Minda Bisnes : 1 Juta Idea Perniagaan Dari Rumah Yang Anda Boleh Cuba

Read more

1 Cara Rakyat Malaysia Ini Boleh Menjana Usd TANPA ke USA

Read more

Rahsia Income Affiliate Review

Read more

1 Teknik Cari Duit Tambahan Di Internet Yang Perlu Anda Tahu

Read more

Mahu Buat Duit Dengan Menulis?

Read more

Posted in Minda Pemasaran OnlineTagged , , , , , , , , , ,

Post a Comment