Style Switcher

Predefined Colors

Cara Menjual Di Shopee

Cara Menjual Di Shopee

Pada era berteknologi moden sekarang ini jika diperhatikan, trend yang popular pada masa kini adalah TRENDOnline Shopping”. Trend ‘online shopping’ sekarang semakin mendapat tempat dan menjadi semakin popular terutamanya bagi generasi muda.

Apa taknya..

Siapa yang tak nak bila anda hanya perlu “browse” website dan pilih apa yang anda ingin beli serta buat pembayaran hanya dengan beberapa klik walau dimana sahaja anda berapa mahupun secara santai di rumah sekalipun. Platform ini bukan sahaja memudahkan urusan pembelian, malah proses untuk menjual juga sangat-sangat mudah. Artikel pada kali ini merupakan ‘intro’ dan pembongkaran kepada rahsia Cara Menjual Di Shopee untuk anda buat ‘Side-Income’ atau menjana pendapatan yang lumayan hanya dari rumah.

Apakah sebenarnya Shopee ini?

Nak tahu apakah itu shopee? Senang jer..

Anda taip shopee di google. Nanti keluarlah laman website shopee beralamat URL seperti ini : https://shopee.com.my/

Senang cerita, Shopee adalah sebuah “marketplace” yang direka khas untuk pembeli dan juga penjual yang ingin menikmati transaksi yang pantas, lancar dan yang semestinya selamat.

Gambar dibawah merujuk kepada antarmuka hadapan website shopee di desktop atau laptop.. :

Anda juga disertakan bahasa mengikut pilihan.. 🙂   

Aplikasi di Shopee

Bagi pengguna smartphone, Shopee mempunyai aplikasi(app) di telefon pintar yang mana anda boleh install dari playstore bagi android

Dengan adanya app Shopee, ianya memudahkan urusan untuk menjual di marketplace tersebut. Ada sesetengah barang yang anda anggap langsung tidak bernilai buat anda tapi diluar sana terdapat begitu ramai orang yang sedang mencarinya dan sanggup untuk membayar anda bagi mendapatkan barang tersebut. Ini  merupakan salah satu peluang bagi menjual produk seperti itu di marketplace shopee

Dengan shopee semuanya boleh.

Transaksi Pembayaran Yang Selamat dan Terjamin

Sekiranya anda seorang pembeli dan membuat pembayaran, pembayaran yang dilakukan akan “dijaga” oleh shopee dahulu sehingga anda menerima produk.

Sangat selamat kan?

Kalau anda seorang penjual pula, anda hanya akan menerima tempahan sebaik sahaja pelanggan anda bayar, selamat kan?

Ia sangat-sangat selamat dan risikonya sangat rendah berbanding dengan platform lain.

Menjual dan Buat Duit Dengan Shopee

Barang-barang yang terdapat di Shopee dijual pada harga yang sangat murah sekaligus meningkatkan lagi popularitinya. Shopee juga sangat mementingkan kualiti produk yang dijual di platformnya. Jadi, tak kisah samada anda adalah pembeli atau penjual, anda boleh berasa yakin dengan Shopee.

Disebabkan oleh kelebihan dan keistimewaan yang ada pada Shopee ini jugalah ramai yang telah berjaya menghasilkan pendapatan 4-5 angka dan juga lebih setiap bulan. “Trust” oleh pembeli terhadap Shopee merupakan diantara salah satu faktor penting yang memudahkan ramai penjual yang mempunyai teknik dan strategi yang tepat dapat mengaut keuntungan menerusi platform ini.

Apa yang lebih menarik adalah teknik dan strategi luarbiasa ini sangat mudah untuk dipelajari dan anda boleh mendapatkan akses pada harga yang sangat-sangat berbaloi.

Bayangkan jika anda dapat buat sales sehingga RM1000 setiap hari, apa perasaan anda?

Semuanya tidak lagi mustahil untuk menjual menerusi Rahsia Shopee. Even newbie pun dah berjaya hasilkan pendapatan 4-5 angka setiap bulan, anda pun confirm-confirm boleh buat juga!

Ok. Picit butang rahsia Shopee dibawah untuk mengetahui Cara Menjual Di Shopee dengan lebih terperinci.. 😉

Rahsia Shopee

Recent post title

Minda Bisnes : 1 Juta Idea Perniagaan Dari Rumah Yang Anda Boleh Cuba

Read more

1 Cara Rakyat Malaysia Ini Boleh Menjana Usd TANPA ke USA

Read more

Rahsia Income Affiliate Review

Read more

1 Teknik Cari Duit Tambahan Di Internet Yang Perlu Anda Tahu

Read more

Mahu Buat Duit Dengan Menulis?

Read more
Posted in Minda BisnesTagged , , , , , , , , , ,

Post a Comment